Ib M. Kristensen, Amanda Seafoods

Ib M. Kristensen, Amanda Seafoods

Udtalelse

"Vi har i en lang årrække brugt AktivPersonale til at få fleksibilitet i vores bemandingsplan.

For os er det vigtigt at de vikarer der arbejder hos os, er velkvalificerede, møder til tiden og har den rette indstilling.
I vores branche er dagene ikke ens, og behovet for vikarer kan svinge for dag til dag. Derfor er vi glade for samarbejdet 
med AktivPersonale, det er nemt, hurtigt og de leverer et højt service niveau.

Vi har brug for vikarer i både produktion og på lager, hvorfor det er forskellige kvalifikationer der er brug for. Den opgave 
er AktivPersonale god til at løse, da de har et godt kendskab til deres vikarer og derfor kan lave det rigtige match første gang."

Om virksomheden

Amanda Seafoods A/S blev grundlagt i Kerteminde i 1916 af Chr. Hansen under navnet ”555”.

Fiskeboller på dåse blev fiskekonservesfabrikkens første produkt, men hurtigt kom også gaffelbidder og benfri sild til at udgøre en stor del af produktionen. I 1954 udgjorde halvkonserves faktisk 46% af den samlede produktion.
I midten af 1950´erne stagnerede omsætningen, og virksomhedens forsøg på at intensivere salget af fiskeboller slog fejl. Stagnationen affødte imidlertid direktør Finn Tengberg-Hansens idé om at producere ”Amanda Rogn”.
Dengang blev torskerogn solgt som et par små kogte ”bukser” i saltvand, mens kun en forsvindende del af den bedste torskerogn blev industrielt udnyttet. Det blev ganske enkelt smidt tilbage i havet som ubrugeligt.
Finn Tengberg-Hansen så rognen som en samling hønseæg; en flydende masse der ved kogning koagulerer til en fast sammenhængende masse ligesom hårdkogte æg. Det eneste han manglede var en erstatning for hinden omkring rognen, og det blev startskuddet til at hælde den flydende rogn på dåser, som blev lukket og herefter kogt.
Og sådan begyndte Amanda Seafoods A/S for alvor eventyret om et industrielt produkt, der skulle gå sin sejrsgang først i Danmark og siden ikke mindst uden for de danske grænser.

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.

Jeg accepterer